Referat: Bosniska FK Behar - ÖT Smygehuk FF

Bosniska FK Behar 1-4 ÖT Smygehuk FF (0-1)

1-2 Filip Zahn (Martin Jönsson) 67 min
1-3 Anders Nilsson (Martin Jönsson) 70 min
1-4 Sebastian Lindahl (Michael Nilsson) 90 min

Varningar

ÖT Smygehuk vann på fredagen borta mot Bosniska FK Behar och spelade därmed sin femte raka match utan förlust. I och med segern och Sjöbos poängtapp så leder ÖT Smygehuk nu serien 3 poäng före Sjöbo och IFK Ystad. Måste börja matchreferatet med att hylla domaren Mace Belozokovski som var alldeles utmärkt matchen igenom. Helt klart den bästa domaren vi haft än så länge i år. Matchen då? Den första målchansen skapar ÖT Smygehuk i den 6:e minuten då Filip Zahn tar sig fram på högerkanten och hans hårda låga inspel möts upp av Anders Nilsson på främre stolpen och Anders trycker säkert in ledningsmålet 0-1. Detta var Anders 5:e mål i år. Ännu en gång har våra superanfallare Nilsson/Zahn levererat. I den 23:e minuten ger sig Philip Marklund ut på en dribblingsturne och han får till sist ut bollen till höger där Mathias Herrström testar skott men bollen smiter utanför stolpen. I den 27:e minuten agerar Philip Marklund än en gång framspelare den här gången till Filip Zahn som får se sitt skott gå över. I den 32:a minuten slår Martin Jönsson en perfekt inåtskruvad hörna som Anders Nilsson möter upp på främre stolpen och många hade nog trott på 0-2 där men Anders blev störd i nickögonblicket och nicken går över. I den 45:e minuten frispelar Filip Zahn Anders Nilsson och ensam med målvakten gör målvakten en fin fotparad på Anders avslut. Sekunderna efteråt har Martin Jönsson en lobbförsök men bollen går strax över målet. I den 53:e minuten kommer Behars första och ända avslut på mål då en långboll hittar ut på vänsterkanten och Beharyttern lobbar elegant in 1-1 från 16-meterslinjen och därmed kvitterat. Efter målet tar ÖT Smygehuk sig samman och tar tag i spelet. I den 57:e minuten slår Martin Jönsson ett frisparksinlägg som håller på att gå rakt i mål men målvakten lyckas precis rädda bollen till hörna. I den 59:e minuten får ÖT en ny frispark och igen är det Martin Jönsson som lyfter in bollen i Behars straffområde där mittbacken Nicklas Mattsson når högst och får på en bra nick som målvakten på något sätt lyckas få fingrarna på och rädda via stolpen ut till hörna. På den efterföljande hörnan slår Martin Jönsson den hårt inåtskruvad mot första stolpen där en Beharförsvarare lyckas rensa undan på mållinjen. I den 63:e minuten slår Martin Jönsson en perfekt hörna som Mattias Jönsson får på en bra nick som målvakten än en gång gör en fin räddning på och får ut till hörna. Härlig Torppress nu! I den 67:e minuten får ÖT Smygehuk ännu en hörna och Martin Jönsson slår den återigen perfekt och Filip Zahn får på en praktträff med pannan och bollen tar stenhårt i undersidan av ribban och ner på mållinjen. Filip Zahn visar stor vilja och slänger sig fram och trycker in 1-2 ledning för ÖT Smygehuk. Detta var Filips 7:e mål i år. I den 70:e minuten slår Martin Jönsson en perfekt genomskärare till Anders Nilsson som kommer fri. När Anders når straffomårdeslinjen skjuter han ett hårt marktskott som far in i nätet bakom den duktige Beharmålvakten till 1-3 och därmed avgjort. Detta var Anders 6:e mål i år. I den 75:e minuten vänder inbytte Oliver Oliveros bort sin bevakare och får på ett kanonskott som målvakten lyckas fotparera ut till hörna. I den 90:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark på egen planhalva. Michael Nilsson lyrar upp bollen mot Behars straffområde där en Beharspelare försöker nicka bort den men touchar den bara. Bollen når inbytte Sebastian Lindahl som från dålig vinkel vräker upp bollen i första krysset till 1-4. Ett riktigt klassmål av Smygepågen! Detta var Sebastians 2:a mål i år. ÖT Smygehuk spelar sin femte raka match utan förlust. Än en gång var Philip Marklund ÖT Smygehuks bästa spelare tätt följd av Martin Jönsson. I nästa match väntar Sjöbo IF på bortaplan i en ren seriefinal på torsdagen den 13:e maj klockan 14:00.